Salsa

Braškės SALSA Turtingas Skonis ir sodrumas Labai didelės uogos Vėlyvas ir gausus derlius Atsparumas šalčiui Tolerantiški verticiliumui…

Braškės SALSA

Turtingas Skonis ir sodrumas

Salsa yra vėlyva braškių veislė, kurios derlius pradeda bręsti maždaug savaitė po ‘Sonata’ veislės. Jos privalumai yra puikus skonis, vėlyva produkcija, gausus derlius ir labai dideli, oranžiniai-raudoni vaisiai. Be to, Salsa mažiau linkusi į miltligę ir verticiliumo vystymąsi. Ši veislė taip pat idealiai tinka dirvoms, kurios netinka daugeliui kitų veislių. Salsa sėkmingai auginama lauko kultūrose Vidurio ir Šiaurės Europoje.

Sonata braškės

Žydėjimo ir derliaus laikas

Salsa brakės yra tvirtas augalas su gana vėlyvu žydėjimu. Kadangi Salsa žydi po lapais, mažiau tikėtina jog bus žalos nuo vėlyvų pavasario šalnų. Žiedų kokybė yra puiki. Žiedai ir vaisiai yra labai stambūs ir sukuria daugiau nei pakankamai žiedadulkių. Salsa braškės nuskinamos maždaug savaitę po Sonata.

Uogų kokybė

Salsa neša labai didelius, kūgio formos, oranžiniai raudonus vaisius su dažnai šiek tiek pakeltomis  kekėmis. Braškės gražiai blizga, turi šiek tiek įdubusias sėklas ir dažnai baltą apykaklę. Intensyviai augant, pirmosios uogos gali būti labai didelės ir šiek tiek išraižytos. Dėl to uogos visada išsiskiria ir juos lengva atpažinti. Vidutinis vaisiaus svoris paprastai yra tarp 25 ir 30 gramų. Braškės yra sultingos ir, palyginti su kitomis vėlyvomis veislėmis, turi puikų skonį. Uogos lengvai nuskinamos, tačiau reikia būti atsargiems, kad nelikto spaudimo žymių.

Salsa
Salsa

Derliaus gausa

Salsa yra labai produktyvi ir duoda derlių, kuris žymiai lenkia Sonatą, ir panaši į Florence. Dėl didelio vaisių dydžio, aiškios augalo struktūros ir paprasto vaisių nuėmimo, skynimo našumas paprastai yra geras. Taip pat braškių rūšiavimas vyksta labai greitai.

Atsparumas ligoms

Salsa yra labai atspari braškių veislė, kuris, priešingai nei daugelio kitų veislių augalai, yra mažai jautrus Verticillium vystymuisi (Verticillium dahliae). Taip pat Salsa augalai mažai kenčia nuo miltligės (Sphaerotheca macularis) ir šaknų puvinio (Phytophthora cactorum). Tačiau Salsa yra jautri vaisių puvinio (Botrytis cinerea) atžvilgiu. Todėl profilaktinis purškimas prieš vaisių puvinį žydėjimo metu yra labai svarbus, nes Salsa gali tapti gana tankus augalas ir taip prarasti atsparumą.

Salsa
Sonata braškės

Sodinimo rekomendacijos

Įprastomis auginimo sąlygomis Salsa augalas išsivysto į didelį ar net labai didelį krūmą dėl to rekomenduojamas sodinimo atstumas yra tarp 40 ir 45 cm. Šios veislės uogų kekės pradžioje auga lėtai, tačiau vėliau gerai vystosi ir yra aiškiai matomos. Salsa augalai taip pat linkę formuoti daug ūglių, kas auginant reikalauja papildomo dėmesio. Svarbu paminėti, kad Salsa yra veislė, kuri paprastai gerai toleruoja įprastą tręšimą.

Similar Posts