SONATA BRAŠKĖS

Braškės Sonata Turtingas Skonis ir sodrumas Labai didelės uogos Vėlyvas ir gausus derlius Atsparumas šalčiui Tolerantiški verticiliumui…

Braškės Sonata

Turtingas Skonis ir sodrumas

Sonata yra vidutinio-vėlyvojo sezono birželio uogų  nešėja su išskirtinai geromis braškių skonio savybėmis. Be gero skonio, Sonatos veislės stiprybė yra vienodų vaisių gausa, kuriuos lengva skinti. Tai daro Sonata daugeliu atvejų puikia alternatyva Elsanta veislei.

Sonata braškės

Žydėjimo ir derliaus laikas

Sonata gėlės išsiskiria išskirtinai gera kokybe nuo sezono pradžios. Kadangi Sonata gamina daug žiedadulkių, deformuotų vaisių procentas yra labai mažas. Žydėjimo laikotarpis ir derlius yra beveik tuo pačiu metu kaip ir Elsanta. Paprastai Sonata derlius geriau pasiskirsto. Žiedynai paprastai lieka po lapais. Optimalus skynimo momentas yra, kai vaisiai turi oranžinai raudoną spalvą. Nuskinti vaisiai toliau tęs spalvos keitimą, pasiekdami ryškiai raudoną spalvą.

Uogų kokybė

Sonata gamina sultingas braškes su saldžiu skoniu ir aiškiu braškių aromatu. Jos tvirti, vienodi vaisiai turi kūgišką formą ir ryškiai raudoną spalvą, šviesiai raudoną viduje. Būdingas gražus kekės ir nuostabus blizgesys, išliekantis net ir po saugojimo nuskynus. Vidutinis vaisių svoris yra didesnis nei Elsanta. Vaisius yra tvirtas, tačiau kartais šiek tiek jautrus spaudimui. Tai gali pasireikšti aukštose temperatūrose, bet gali būti kontroliuojama tinkamu skynimo dažnumu. Sonata braškės yra gana atsparios lietui ir nesiskilinėja.

Sonata

Derliaus gausa

Bendras Sonata derlius yra palyginamas su Elsanta arba šiek tiek geresnis. Pirmos kokybės vaisių skaičius yra aiškiai didesnis. Sonata lengva skinti, nes vaisiai lengvai nusiskina nuo žiedynų. Kadangi darbas, skirtas vaisių rūšiavimui, yra labai ribotas, palyginti su Elsanta, taupymas skynimo išlaidose yra didelis. Ankstyvas Sonata skatinimas beveik neturi įtakos derliui ir kokybei.

Atsparumas ligoms

Sonata yra gana atspari miltligei (Sphaerotheca mac.). Sonata augalų dauginimo įstaigos turi skirti ypatingą dėmesį karūnos puvinio ligai (Phytophthora cactorum). Taip pat svarbu atidžiai atlikti kontrolės ir prevencinius veiksmus. Tai taikoma ir šaknų puvinio ligai (Rhizoctonia). Dėl trumpo Sonata šaknų stiebo svarbu atkreipti dėmesį ir į sodinimą. Augimas bus sutrikdytas, jei sodinama per giliai.

Sodinimo rekomendacijos

Sonata, sodinama rugpjūčio mėnesį įprastoje auginimo sistemoje arba  ankstyvą pavasarį. Daugeliu atvejų pageidautinas sodinimo atstumas yra 35-40 cm. Žiedynai paprastai paslėpti po lapais, tai apsaugo gėles nuo vėlyvo nakties šalčio ir vėliau nuo saulės nudegimo. Svarbus tinkamas profilaktinis purškimas prieš Botrytis ir Rhizoctonia. Sonata ypač tinka ankstyvajam auginimui ir naudojimui pirmuosiuose šešiasdešimties dienų derliuose. Veislę galima skatinti su plastiko uždanga arba auginant plastikiniame tunelyje.

Similar Posts